torstai 3. syyskuuta 2009

Keramiikkaa ja vähän lisää keramiikkaa..

Pian on jo kaksi viikkoa askarruttajakoulutusta takana. On jo tähän mennessä osoittautunut joka sentin väärtiksi. :) Tällä hetkellä on keramiikka päässyt jo kunnolla vauhtiin ja ensimmäiset poltot ovat parhaillaan menossa. Huomenna tutustumme esineiden savustamiseen. Toivon vaan, että ne esineet säilyvät polton yli ehjänä. Lastauksen aikana ainakin yksi kulho on jo lohjennut.. Pitäisi saada kuitenkin korjattua kuntoon polton jälkeen.


Poltossa lohjennut kulho

Teemme kaikki jonkun isomman projektin eräänlaisena kurssin "päätyönä". Itse päätin tehdä olohuoneen pöydälle ison hedelmäkulhon. Kuvassa näkyy jo kulhon alku. Sisäpinta on jo tasoitettu ja pienen kuivumisen jälkeen kulho otetaan pois muotista. Pientä jännitystä ilmassa, koska reunat ovat aika ohuet..


Hedelmäkulho

Innostuin samaan syssyyn tekemään lehtiaiheisen kulhon, joka on sen verran suuri, että taitaa päätyä salaattikulhoksi. :) Tähän työhön olen tyytyväinen ja se on jo paljon se minun suustani kuultuna. :)


Lehtikulho


Lehtikulhon nurja puoli. Kun sen pintaa sivelee, saa uskomattoman ihanan tunteen käsiin, koska sen pinta on karhennettu.

Ei kommentteja: