keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Raku-keramiikkaa

Tintti: Voi sitä onnea ja autuutta, kun pääsin tänään keramiikkaluokkaan. Ensimmäiset esineet rakupoltosta olivat pöydällä. Samalla tuli todettua, että nopeasti sitä toisiin tutustuu, kun naapuripöydästä kuului kommentti: Minä tiesin, että sinä olet ihan innoissasi niistä! Jouduin perjantaina lähtemään vähän aikaisemmin, joten muut olivat nähneet jo kaikki esineet.



Nämä kupit ovat ensimmäisten joukossa, mitä keramiikassa olen tehnyt. Niiden koko on suurinpiirtein tuikkukupin kokoluokkaa. Molemmissa on lasite sisällä ja pinta on mustunut savun ansiosta. Toinen kupeista on mustunut pelkästään alaosasta ja se on seurausta Jupiterin asemasta Venukseen verrattuna. Muuta selitystä en siihen ainakaan tiedä. ;) Vasemman puoleisen kupin väritys muuttuu alaspäin mentäessä kuparin väriseksi. Yritin kovasti saada vangittua sitä sävyä, mutta oli pakko tunnustaa taitojen riittämättömyys.



Tämä rasia on toinen työ, jonka olen tehnyt. Kuvio rasian pinnassa on syntynyt eteismaton avulla. :) Kansi on lasitettu, samoin rasian sisäpuoli. Sisäpuolen värityksestä tulee mieleen pikkuisen sula elohopea sekä sinpukan sisäpuoli. Tarkemmin väriä en osaa kuvailla.

Viime viikolla alkoi kudontajakso. Olemme siellä pääsemässä pikkuhiljaa alkuun ja kokeilinkin yhteen loimen loppuun vähän eri sidoksia. Lopputulos on aika mielenkiintoinen.. Ei välttämättä ole minulla tulevaisuutta kangaspuiden äärellä. ;)

Ei kommentteja: