keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Lumihiutaleita ilma tulvillaan..

Tintti: Tällä viikolla tuleekin vähän useammin näitä Kankaanpään kuulumisia. Syy on kyllä siinä, että keramiikassa lasituspoltot ovat päässeet kunnolla vauhtiin ja melkein joka päivä uunista pullahtaa ulos jotakin uutta. Pian rupeaa olemaan kaikki minun työni lasitettuja, joten keramiikan osalta elämä muuttuu hiljaiseloksi lähiaikoina. No, kudonta ja nypläys jatkuvat edelleen ja pari viikkoa syysloman jälkeen on vuorossa jälleen valinnaisviikko, tällä kertaa huovutuksen merkeissä. Sen jälkeen alkaakin punonta ja nahkatyöt. Siitä tuleekin mieleeni, ensi viikolla minä makoilen kotona syyslomasta nautiskellen. :D Käykö kateeksi? ;)

Tänään sain valmiiksi ensimmäisen tilaustyöni hiekkapuhalluksen saralla. Maljakon korkeus on 50 senttiä ja leveys 15 senttiä. Aiheena on pian maahankin satavat lumihiutaleet. Uskomattoman upea näky ikkunasta tulevaa valoa vasten. Rupesi joulu/talvifiilikset nostamaan päätään.



Maanantaina saimme taas tavaraa lasituspoltosta. Sieltä ilmestyi myös kurssin päättötyöni eli hedelmävati. Ensimmäinen olotila oli aika iso pettymys.. Vati on lasitettu turkoosilla lasitteella ja kaikissa muissa poltoissa lasite on muuttunut osaksi ruskeaksi tuoden Välimeren maat mieleen. No, minun vadissani ei ollut pienintäkään ruskeaa pilkkua. Myös vatiin tehty kuvio jäi näkymään todella huonosti lasitteen alta. Mutta mitä enemmän sitä vatia tuijotteli, niin ajatukset muuttuivat aika päin vastaisiksi. Pinta, joka näyttää ensin tasaisen turkoosilta, kätkeekin sisälleen salaisuuksia. Vadissa oleva kuvio, joka symboloi naiseuden kolminaista spiraalia, näkyy himmeästi, kuin jonkin verhon takaa. Asiaa tarkemmin ajateltuani totesin, että niinhän naiseuskin toimii, jossain siellä taustalla ja vaikuttaa kuitenkin kokonaisuuteen todella paljon.



Vielä vati sivulta päin. Olen miettinyt sille sopivaa nimeä ja tuumin, olisiko Miehen kiusa hyvä nimi. Ainakin kun ajattelee miesvieraita, joiden edessä vati on tyhjillään naiseutta julistamassa.. ;)



Myös rakupoltosta tuli yksi ylläri. En muistanut ensinnäkään, mitä lasitetta olin siihen pistänyt ja muutenkin se tuli tehtyä kokeilumielessä, niin lopputulos oli aika vau.. Kulho meni rikki jo raakapolton yhteydessä ja sain sen korjattua vasta lasituspolton jälkeen. Totesin, että palaset ovat juuri se jokin. Kuvassa ne näkyvät kulhon oikeassa reunassa. Värin sävy ja sen loisto vaan korostuvat palasten ansiosta. Eihän mikään asia maailmassa ole täydellinen ja palasten ansiosta kulho on täydellisen epätäydellinen. :)



P.S. Kateellisille tiedoksi: kotona odottaa makuuhuoneen remontti, joten taitaa jäädä laiskottelu vähän vähemmälle. Mutta ajatus siitä lomasta edes vähän lämmittää mieltä. :)

Ei kommentteja: